Fietsen (2004)

45 minuten, dat is de afstand die ik maximaal naar mijn werk wil fietsen. Nu woon ik in het noorden van de stad en werk in het centrum, dus dat gaat prima. Van deur tot pc ben ik een half uur onderweg. Heerlijk, zo 's morgens op de fiets wakker worden voor de dag weer binnenkamers wordt beleefd. En aan het eind van de middag fijn het werk weer vergeten op de fiets terug naar huis. Regen en wind deren me niet, daar heb ik tenslotte een regenpak voor. Ik zou het niet anders willen. Dus in onze speurtocht naar een nieuwe woning zoeken we binnen een straal van 10 kilometer van mijn werkplek.

Zo komen ook de dorpjes om Tilburg heen in aanmerking voor de huizenjacht. En het lijkt me nog leuk ook, tussen de weilanden door fietsen naar mijn werk in plaats van door de stad. Er staat misschien iets meer wind, dus het wordt iets harder trappen, maar de lucht is er vast ook frisser. Super gezond! Een probleem: de dorpjes om Tilburg heen zijn een stukje duurder dan Tilburg zelf. En een huis moet wel betaalbaar blijven vinden we allebei.

Toch maar Tilburg zelf dan? In het centrum staan een paar leuke huisjes te koop. Sommigen zelfs met een tuintje of een achterom. De foto's op het Internet zien er veelbelovend uit. Mijn handen jeuken om een nu nog witte woonkamer kleurig onder handen te nemen. Ook met de keuken weet ik al raad. En het huis staat op loopafstand van mijn werk, meldt mijn vriend. Loopafstand? Ho eens, ik wil fietsen! Wakker worden van weer, wind en regen voor ik achter mijn pc kruip. En aan het eind van de middag mijn hoofd weer helemaal leegpeddelen alvorens de avond begint. 25 minuten minimaal!